Home » Wat is kanker? » B17 een vergeten kanker therapie?

B17 een vergeten kanker therapie?

Hoe ik weer op B17 terecht kwam…

Het opvlammen van de tumor in mijn oksel, begin van dit jaar, was de reden voor de grote haast om het juiste pad te vinden. De tumor knelde mijn plexus zenuw diep in de oksel af, die niet alleen de motoriek in mijn rechterarm verzorgt, maar ook het hele gevoel in je arm regelt. Door de beknelling begon de functie van mijn arm te verminderen, ik kon geen hand meer geven, mijn elleboog niet meer goed buigen, had ik voortdurend een zeurende pijn door beginnend oedeem in mijn onderarm en steeds vaker een snerpende, alles overheersende pijn in mijn oksel zelf. Lees hier welke hulp via de reguliere zorg nog mogelijk was. 

Haast was geboden! Wilde ik nog een normaal leven leiden zonder voortdurende pijn of suf van de pijnstillers… Puur toevallig stuitte ik op een kort filmpje ergens op internet. Kan het ook niet meer traceren. Maar inmiddels weet ik dat toeval niet bestaat. De aap peutert de zachte pit uit een abrikoos en gooit het vruchtvlees weg en peuzelt het binnenste van de pit op. Ik realiseer me dat de aap kennelijk specifiek op zoek is naar, wat wij in de volksmond, B17 noemen.

Wat is de werking van B17 (Amygdaline)?

B17 of amygdaline is een glucoside, waarin cyanide en benzaldehyde zijn opgesloten door suikers. Het molecuul is voor de gewone cellen volkomen onschadelijk, omdat zij het enzym missen waarmee de suikers losgeknipt kunnen worden van de gifstoffen.  Echter in de kankercel wordt de verbinding gebroken door het glucosidase enzym, dat in overvloed in kankercellen aanwezig is. Hierdoor worden de suikers losgeknipt van de cyanide en de benzaldehyde, die daardoor vrijkomen als gifstof. Deze stoffen zijn in combinatie nog veel giftiger dan apart voor de kankercel en doden de cel binnen enkel uren of dagen.

Dosering van B17 of Amygdaline

De meest ideale dosering voor Amygdaline is 3x per dag een half uur voor de maaltijd 500 Mgr en 1 tablet voor het slapen gaan. In totaal 2000 mgr per dag. Ik kan dit beamen, als de beste dosis voor mijn postuur 1,74 m en gewicht van toen 74 kg. Wanneer ik meer neem heb ik gemerkt dat er bijverschijnselen kunnen optreden, zoals duizeligheid. Dit komt door het vrijkomen van een zeer geringe hoeveelheid cyanide in de maag en volgens mijn eigen analyse ook misschien in de darm, wanneer daar foute cellen worden aangetast en de cyanide in de darm vrijkomt en zo in de bloedbaan komt. Ik vond hier ook een publicatie over. Mijn aanbeveling is dan ook om de darm eerst te reinigen met oregano olie voor je met Amygdaline begint.

NB Leatrile is de benaming voor B17 die vaak gebruik wordt wanneer het middel intraveneus wordt toegepast. Wanneer dit gebeurt kan er zelfs tot 12 gram per dag worden gegeven zonder bijwerkingen.

Waar is B17 te koop?

Ikzelf koop de chemische tabletvorm 500 mgr, rechtstreeks bij de fabrikant Cytopharma in Mexico.  Je kunt ook de pitten bestellen of capsules waar de poeder van de pitten inzit, zelfs in Nederland (zelf Googlen AUB), maar om dezelfde hoeveelheid van 200 mgr binnen te krijgen moet je zeker 100 pitten kauwen of zelfs wel tot een pond van de pitten per dag eten.  Op veel sites wordt een maximum van 10 pitten geadviseerd.

Echter het is mijn ervaring dat je alleen iets bereikt in het kern van ziektes wanneer de dosering voldoende hoog is. Zeker wanneer jouw kanker zich agressief verspreidt moet je meer kankercellen doden dan erbij komen en dus is de dosering erg belangrijk. Dit is ook de reden waarom chemotherapie zo hoog wordt gedoseerd. En hoewel ik zelf nooit chemo zou overwegen, kan ik iedereen die chemo wel neemt bevestigen, dat de hoge dosering wel het meest logisch lijkt om te doen.

Is B17 gevaarlijk?

B17 is in Europa verboden als medicijn. Het hele verhaal waarom dit allemaal zo gelopen is kun je lezen bij verschillende sites die erg gekant zijn tegen het gebruik van B17. Lees hun bezwaren hier en hier

Gelukkig komen er tegelijkertijd ook steeds meer studies die juist opnieuw bevestigen dat B17 wel degelijk een anti-kanker en anti-pijn werking heeft.

Is kanker gevaarlijk? Ik dacht van wel, maar ik kan er naast zitten? Is chemo gevaarlijk? Jazeker, er staan zelfs nare chemische waarschuwingsiconen op de infuuszakjes, dus ja, me dunkt. Is B17 gevaarlijk of gevaarlijker? Dan wat? Dan chemo, dan kanker?

Welnu, mijn eigen ervaring is dat er wel degelijk cyanide vrij kan komen bij het gebruik van B17 bij oraal gebruik. Ik heb geen ervaring met infusen dus daar kan ik niks over zeggen. De bijwerkingen veroorzaakt door een geringe hoeveelheid cyanide die kennelijk door de afbraak van het middel in de maag vrijkomt, vind ik voor mijzelf overkomelijk. Na een paar uur was het effect verdwenen. En met een dosering van maximaal 2000 mgr per dag is er zelfs totaal niets van te merken. Alleen wanneer ik probeerde boven de 3000 mgr te doseren kon ik een effect merken. Maar wat veel belangrijkers is…de tumor gaat ermee weg!

In het geval ik toch wat naars heb ervaren van de B17 was het snel weer over en wijt ik het vrijkomen van de cyanide eigenlijk vooral aan het slikken van de pillen op een nuchtere maag.  Ik neem zelf de B17 nu altijd tijdens of een half uur na de maaltijd.

Werkt B17 tegen kanker?

Mijn antwoord? JA! Hoe ik dit zo zeker weet? Omdat ik direct na 2 dagen gebruik van B17 merkte dat:

  1. de pijn in mijn oksel volledig verdween (dit is de bijzonder werking van benzaldehyde op de zenuwen, een kleine maar niet onplezierige bijwerking van B17…)
  2. De tumor begon te zwellen! de hele structuur werd gaandeweg steeds strakker en glaziger. Uiteindelijk komt er bij de afbraak ook veel vocht vrij. Dit is hoogstwaarschijnlijk het melkzuur dat de cel nog probeert uit te scheiden, wat vrijkomt bij het omzetten van de suikers.

Het opmerkelijke is dat het afsterven voorafgegaan wordt door een zwelling van de cellen.  De kankercel blaast zichzelf op.  Het mooie is dat het daardoor bij oppervlakkige kankers voor de patiënt ook goed zelf is na te gaan of de medicatie werkt! Ik heb het verloop van de afbraak van mijn tumor bijgehouden en foto’s gemaakt. Het beste bewijs dat het werkt kun je hier zien:

Toegegeven, het ziet er nog steeds niet fraai uit…maar wat deze foto’s laten zien is dat de tumor geen stand houdt en verdwijnt. Wat nog niet zo duidelijk te zien is, is dat de huid zich hersteld en begint te sluiten. De foto’s laten dit nog niet zo duidelijk zien, maar voor mijzelf is dit proces wel degelijk zichtbaar! Het is nog een lange weg en ja ik zou willen dat het morgen over was. Maar ik ben al heel dankbaar dat ik deze weg heb kunnen vinden. Ik heb mijn pijn in de oksel onder controle, omdat ook daar de tumor langzaam wegsmelt. Dat is al een regelrecht wonder!

Andere aspecten die meespelen

Ik ben er echter van overtuigd dat er nog andere aspecten meespelen, die kunnen bijdragen aan de oorzaak van kanker en dus ook aan de  versnelling van de genezing. Zo heb ik mijn ketogeen dieet nog verder aangescherpt naar op dit moment volledig carnivoor.

De aanleiding daartoe is tweeledig geweest:

  1. Het boek van Dr. Steven Grundy “the plant paradox”. Wat een mega eye opener voor mij was, is dat veel groenten die ook ik regelmatig eet, regelrecht giftig zijn! En ten tweede dat het deze gifstoffen zijn die een lekkende darm kunnen veroorzaken, om vervolgens overal in het lichaam ontstekingen te veroorzaken! Wat dat met kanker te maken heeft ga ik in een later artikel uitleggen!

 

  1. Mijn goeroe Jordan Peterson, die ik al zo’n drie jaar volg op YouTube en fantastische colleges over psychologie geeft, schreef het boek “12 rules for life” in het laatste hoofdstuk schrijft hij over de vreselijke lijdensweg van zijn dochter. Die op jonge leeftijd aan reuma lijdt. Nu 27 jaar oud heeft ze al 7 gewrichten moeten laten vervangen. Mikhaila Peterson ging net als ik op zoek naar de oorzaak van haar gezondheidsproblemen. Haar klachten verminderen dramatisch toe ze ketogeen ging eten zo’n 1,5 jaar geleden. Echter sinds een half jaar eet ze alleen nog maar vlees, voornamelijk rauwe biefstuk. AL haar klachten zijn nu verdwenen. En het opmerkelijke is dat ze ook haar vader zo ver heeft gekregen om met haar mee te doen en Guess what? Jordan Peterson zelf raakt ook van al zijn lichamelijke en depressieve klachten af!

Ik hoop dat deze informatie bijdraagt aan een beter begrip van ziekte. k hoop dat het je kan inspireren om zelf op onderzoek uit te gaan. Ik heb nog lang niet alle antwoorden, maar ik zeg ook vandaag weer: Ik leef!

Na 10 jaar opgescheept met een agressieve tumor, zonder chemo en bestraling noch tamoxifen of andere hormoontherapie, ben ik er nog steeds! En elke dag kom ik dichter bij de oplossing!

Veel sterkte en wijsheid in jouw proces!