Home » Wie ben ik? » Mijn helende reis met André Hartel

Mijn helende reis met André Hartel

André Hartel, zelf al sinds 2010 overlever van longkanker, heeft mij uitgenodigd hem voor 10-12 dagen te komen bezoeken in Noord Italië. Ik ken André van de door hem opgerichte kliniek in Bracht. Ik ben er bijna 4 jaar geleden geweest voor een consult met Dr. Kilarski en heb er een uitgebreid bloedonderzoek laten doen. De kliniek komt in de zomer van 2016 vervelend in het nieuws doordat er 4 mensen overlijden. Omdat ik ook door de pers wordt benadert, zoek ik contact met André om het verhaal van zijn kant te horen. Wanneer ik hem weer spreek laat hij mij weten dat hij zelf al 1,5 jaar weg is uit Bracht, maar dat dit hem ongelooflijk aangrijpt. Hij vertelt mij dat hij is verhuisd naar Noord Italië en daar op bescheiden schaal zijn hulp nog steeds aan anderen aanbiedt. Wanneer we weer contact hebben rond november biedt hij mij aan om met hem mee te gaan en kennis te nemen van zijn methode.

Maar ook om, zoals hij het noemt “Even uit je omgeving te gaan, zie het als jouw vakantie”. Hij voegt eraan toe dat hij overtuigd is geraakt van het helende effect om je lichaam om te laten schakelen naar vetverbranding, ofwel naar een ketogene verbranding. Daarnaast wil hij mij graag informeren over een aantal aanvullingen en inzichten die hij heeft bereikt. Ook wil hij mij voorstellen aan mensen uit zijn dorp waar hij nu woont, die verrassende resultaten hebben bereikt met de omschakeling naar dit dieet. André heeft mij al voor de kerst uitgenodigd en ik heb in principe al gezegd dat het idee mij heel aantrekkelijk lijkt, maar als hij mij begin januari belt, merk ik dat ik toch weer de boot af hou.

Ik heb ineens van alles alweer in mijn agenda, maar ik kan ook alles met gemak afzeggen, dus wat is dat dan wat mij tegenhoudt? André praat over zijn ervaringen met de mensen die hem bezoeken en hem om advies vragen. Het zijn stuk voor stuk bijzondere verhalen en André doet alles zonder ook maar 1x ergens geld voor te vragen. Ook niet aan mij. Hij zegt logeren en tot jezelf komen. Ik kan het met moeite geloven en durf een dergelijk geschenk eigenlijk niet aan te nemen. Zo merk ik bij mezelf, wanneer ik hem aanhoor. Ik bedenk me, dat het absurd is om mijzelf enerzijds te beklagen dat niemand je begrijpt of je wil adviseren in je proces en als het dan op een presenteerblaadje voor je ligt, het af te wijzen? Ik onderbreek André en zeg hem: “Ik voel dat ik eigenlijk heel graag van je uitnodiging gebruik wil maken, maar ik laat het nog even bezinken en bel je vanmiddag terug”. Als ik ophang weet ik dat ik wil gaan, maar ik hou een slag om de arm. Waarom in godsnaam?

Wil je mijn hele reisverslag lezen? Bestel dan hier mijn boek “Mijn helende reis met André Hartel”
Wil je meer weten over André kijk dan eens op zijn site www.Kankerbehandelen.nl en bestel daar ook zijn boek “Doodmoe van kanker”