Home » Artikelen » Vet, de beste brandstof voor je cellen!

Vet, de beste brandstof voor je cellen!

extra virgin olijfolieVet, de beste brandstof!

Wat is het ketonische dieet? We denken allemaal dat ons lichaam graag van suikers gebruik maakt voor de opwekking van energie, maar niets is minder waar. Het lichaam gaat veel efficiënter om met vet als brandstof en produceert bij vetverbranding zelf geen vrije radicalen en afvalproducten!

Hoe komt het dat we zijn gaan geloven dat suiker de beste brandstof voor onze cellen is? Het antwoord daarop is eigenlijk ongeloofwaardig, als je tenminste een oprecht en eerlijk mens bent. De Amerikaanse suikerindustrie heeft vanaf de jaren 50 hard zijn best gedaan om vet als de schuldige aan te wijzen voor hart- en vaatziekten!

Wat zijn we met z’n allen toch onwetend over het feit dat het zorgvuldig opgebouwde kaartenhuis waarop onze landbouw, voedingsindustrie en gezondheidszorg is gebaseerd, niet mag instorten…want dat is de werkelijke reden waarom er zo ontzettend veel halve waarheden en desinformatie wordt verspreid. Creëer veel tegenstellingen in beweringen en mensen raken er zo kukeleku van, dat ze doodmoe worden om nog op zoek te gaan naar gefundeerde en echte informatie. Informatie, waar geen direct geldelijk belang achter zit. Wij zeggen dan tegen elkaar dat we ‘wetenschappelijk bewijs’ willen en wachten braaf af totdat het onderzoek is afgerond…Zoals we nu wel weten kan dat tot sint jutte mis duren!

Hoe naar het ook klinkt, wij zijn zo vertrouwd geraakt met de gelikte boodschappen van de industrie, dat we die zijn gaan verwarren met “echte” informatie. Zelfs professionals zijn ongemerkt propagandisten geworden van zeer vernuftig opererende marketing afdelingen  van multinationals. Ook met wetenschappelijke publicaties is gefraudeerd en veel publicaties verdienen die term dan ook helemaal niet. Zo blijkt dat ook de suikerindustrie al sinds de jaren ’50 de schuld voor hartziekten op vetten heeft weten te schuiven door onderzoek te vervalsen. Lees het onderzoek gepubliceerd in november 2016 in Jama Internal Medicine hier. Het publiek is dus massaal misleid!

Zo blijkt dat ook de suikerindustrie al sinds de jaren 50 de schuld voor hart- en vaatziekten, op vetten heeft weten af te schuiven, door onderzoek te vervalsen.

De enige manier om nu nog te weten wat waar en niet waar is, is door zelf te begrijpen hoe alles in het lichaam werkt. Ik noem dat de novib methode. Ik geef je liever een hengel en leer je vissen, dan de vis.

Suikers, in alle vormen en maten zijn juist voor het lichaam enorm giftig en het is om die reden dat het lichaam er de voorkeur aan geeft om het zo snel mogelijk te neutraliseren!! Omdat het lichaam zo oneindig veel slimmer is dan wij, gebruikt het als eerste de suikers in het voedsel en zet alles op alles om die op te gebruiken en te neutraliseren. Omdat wij maar suikers blijven eten en drinken, komt het lichaam niet aan de vetten toe, maar gaat deze zelfs gebruiken om de suikers die het niet kan verbranden en omzetten naar energie, in op te slaan…De vetten zelf worden dus meestal niet eens gebruikt!  Als we dan toch eindelijk eens ophouden met suikers eten, kan pas het vet worden aangesproken om veel efficiënter en lichaamsvriendelijker, energie uit te maken.

AGE’s geoxideerde suikers

Tot overmaat van ramp eten we ook nog, zonder het zelfs maar te weten, suikers die door verhitting van eiwitten en verbranding van vetten ontstaan! Dit zijn nog veel gevaarlijkere suikers want deze zijn geoxideerd! Geroest, zeg maar. Maar oh, wat vinden we dat lekker, die knapperige korstjes van het brood, de crème caramel, de gegrilde steak en de kip aan het spit…

Ooit je wel een afgevraagd, wat nu toch die lever vlekken zijn die ‘oudere’ (lees, steeds jongere) mensen op hun huid krijgen? Dat zijn de geoxideerde suikers uit ons voedsel die de lever en alvleesklier niet opgeruimd krijgen! Ze worden AGE’s (Advanced Glycation Endproducts) genoemd en worden zichtbaar in je huid. Ga je echter zoeken op lever of ‘liver spots’ dan lees je op de reguliere sites alleen maar dat de lever er juist niets mee te maken heeft! Het zou de opgehoopte melatonine zijn in de huid, die na jaren zon blootstelling zich gaat ophopen in de huid. Daar moet je dan weer tegen gaan smeren met zonnebrand! Oke, juist ik snap het, jij ook?

Wie hebben er dan belang bij, dat wij eten zoals we eten?

Mijn eigen conclusie over de overwaardering van granen en suikers als ideale brandstof voor de opwekking van energie in de cel, is op zijn minst achterhaald, als dat er ook zelfs sprake kan zijn van kwade opzet, om het eten van koolhydraten en suikers onder het grote publiek te promoten. En daar zijn twee redenen voor:

  1. Suikers en snelle koolhydraten geven een korte energie boost, die geassocieerd wordt met een prettig gevoel, waardoor dopamine wordt aangemaakt en dus gekoppeld wordt door het lichaam aan het product. We worden op die manier verslaafd gemaakt aan dat product!
  2. Omdat het maar kort energie geeft en we geen of te weinig vetten en groenten eten, raken we dus nooit verzadigd van ons eten en blijven grazen…en dat is weer heel goed voor de voedsel industrie.

De vraag wie ons graag in dit eetpatroon wil houden, is nu niet meer zo moeilijk om op te lossen! De voedsel industrie verkoopt door de toevoeging van suikers meer producten. Zo simpel is het en de supermarkt natuurlijk ook, dus die wil al die mooie verpakte producten heel graag aan ons aanbieden en laten zien hoe je met die pakjes en zakjes moet koken. En als we als gevolg daarvan ziek worden, heeft de hele gezondheidszorg en de farmacie er belang bij, omdat dit voor hen werk en omzet verschaft, wanneer we met allerlei middeltjes weer van onze bruine vlekken en chronische ziekten willen afkomen.

En als we echt ver doordenken dan komen we uiteindelijk ook bij de overheid en verzekeraars uit, want dit moet toch allemaal wel worden gereguleerd! Want om zeker te zijn, dat we alle dure behandelingen wel kunnen betalen, moeten we ons collectief verzekeren, zodat we ‘met een gerust hart’ onze behandelingen moeten kunnen ondergaan…en het allemaal weer netjes geregeld is in ons mooie Nederland!

Dat wil niet zeggen dat ik hier iedereen beschuldig van corruptie en eigen belang ten koste van de medemens. Dat is zeker niet het geval. Wat ik wel zie in de ziekenhuizen, farmaceutische industrie, onderzoeksafdelingen, bij de verzekeraars en politici, is dat er te weinig mensen zijn die de status quo durven te bekritiseren. Weinig mensen die buiten de hokjes durven denken. Durven zeggen: over 5 jaar doen wij geen borstamputaties meer! Kijk, dat is nog eens een uitdaging! Om dat mogelijk te maken moet je OUT OF THE BOX kunnen denken!

Want alleen door de kaders weer scherp te stellen en ontevreden te durven zijn over onze huidige “successen” kunnen we nieuwe opties gaan zien! En oplossing creëren die we niet voor mogelijk hielden!

 

Wil je weten wat het ketonische dieet inhoudt en hoe je dan wel moet eten? Lees dan hier verder

Comments are closed.